La Delegación del Gobierno en Illes Balears destruye 1,3 toneladas de droga en Son Reus (Palma)

La Delegació del Govern a les Illes Balears ha destruït 1,3 tones de droga a Son Reus (Palma)

07/05/2024

La Delegació del Govern a les Illes Balears ha destruït 1,3 tones de droga a Son Reus (Palma)

La Delegació del Govern a les Illes Balears ha destruït 1,3 tones de droga a Son Reus (Palma)


La Delegació del Govern a les Illes Balears ha destruït aquest dimarts, a la planta incineradora de Tirme a Son Reus (Palma), 1.300 quilos de cocaïna d’una operació contra el narcotràfic duta a terme per la Guàrdia Civil el passat mes de març. En concret, es tracta d’una partida intervinguda a Mallorca per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Balears i per l’Equip de Crim Organitzat de Balears de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que posteriorment va ser analitzada en el laboratori de l’Àrea de Sanitat de la Delegació. L’operació, que es va tancar amb la desarticulació d’una organització internacional dedicada a la distribució d’aquesta substància a diferents països, va ser dirigida pel Jutjat d’Instrucció 7 de Palma i per la Fiscalia Antidroga, i és una de les actuacions més importants contra el tràfic de drogues desplegades a les illes.

La incineració de la droga ha estat supervisada pel delegat del Govern a les Illes Balears, Alfonso Rodríguez Badal, i pel coronell en cap de la Guàrdia Civil a les Illes Balears, Alejandro Hernández. També hi ha estat present la directora de l’Àrea de Sanitat, Aina Maria Riera.

Aquesta és la segona acció de destrucció de substàncies estupefaents comissades per les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que es duu a terme el 2024 a l’arxipèlag. La primera es va dur a terme a principis d’any, quan es van incinerar 617 quilos de diverses drogues que havien estat interceptades a diferents operacions realitzades per la Guàrdia Civil o la Policia Nacional, amb la col·laboració de policies locals.

El delegat del Govern a Balears ha destacat la feina de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en la lluita contra el narcotràfic, i ha subratllat “la vital importància de la col·laboració internacional per garantir l’èxit d’operatius com aquest, en el qual s’ha comptat amb la participació d’agències internacionals”.